نمای ساختمان کامپوزیت
نمای ساختمان امروزه به یکی از اجزای مهم تبدیل شده است و افراد زیادی می کوشند که از نمای ساختمان برای زیبایی و محافظت از ساختمان استفاده شود.
نمای ساختمان مهمترین آیتم هر یک از بخش های بیرونی ساختمان به حساب می آید که افراد زیادی به دنبال استفاده از آن هستند.(ولی شما به دنبال این نوع نمای ساختمان نباشید)
اولین بار ابتدا در کشور آلمان به وجود آمد سپس کیفیتش بیشتر شد و روز به روز بر طرفداران آن افزوده شد. نماهای کامپوزیتی از اصیلترین ورق ها به حساب میآید و افراد زیادی به دنبال استفاده از آن هستند این ورق ها در رنگ های مختلف وجود دارد و افراد زیادی به دنبال استفاده از آن هستند.(کیفیت نما های پلی استارن بسیار بیشتر از نمای کامپوزیتی میباشد)
استفاده از ان بسیار راحت است و به راحتی نصب می گردد و کار دشواری نیست. به راحتی می توان باعث زیبایی ساختمان ها شود و معمولاً افرادی که به دنبال نمای ساختمان زیبا و در عین حال ارزان هستند از این نما استفاده می کنند در ادامه شما را با ویژگی ها و دلایل محبوبیت نما کامپوزیت مشخصات فنی و مشخصات اصلی آشنا می کنیم برای اطلاعات بیشتر متن را بخوانید.
دلایل محبوبیت نمای کامپوزیت
دلایل محبوبیت نمای کامپوزیت بسیار زیاد است. از جمله محبوبیت آن به این علت است که بسیار راحت و قابل دسترس برای عموم قرار میگیرد. در همه کشورها وجود دارد هزینه آن بسیار ارزان است و نصب آن بسیار راحت تر از زمان اجرای آن بسیار کوتاه است. کاربرد آن بسیار زیاد است در فرودگاه ترمینال و قطار ایستگاه های مترو تمام مکان ها از آن استفاده می شود.
رنگ های خاصی دارد مناسب با انواع آب و هوا است. باعث زیبایی ساختمان ها می گردد. ضد زلزله است و اگر در مکانی زلزله رخ دهد هیچ آسیبی به نمای کامپوزیت وارد نمیشود و از ساختمان مواظبت میکند.
همچنین در مقابل سیل بسیار مقاوم است و باعث می شود که از ورود به داخل ساختمان جلوگیری کنند.
ولی قابل ذکر است که تمامی موارد و دلایل محبوبتی که برای این نما وجود دارد برای نمای سبک و فوق سبک پلی استایرن نیز صدق میکند و با این حال انتخاب ما و تیم ما نمای سبک پلی استارن میباشد.
(نمای کامپوزیتی بسیار داری ضعف در زمینه اتش سوزی دارد و نما به راحتی در مقابل اتش میسوزد)
تفاوت سوختن نمای فوق سبک با نمای سنگ
حتما در نظر داشته باشید که نمای فوق سبک در مقابل اتش سوزی خیلی بهتر از نمای کامپوزیتی عمل میکند و تا حد امکان نمیسوزد.
مشخصات پنل کامپوزیت
مشخصات پنل کامپوزیت بسیار زیاد است. این پنل ضخامت آن معمولاً ۸۷ میلیمتر است از مصالح خوبی ساخته شده است. معمولا از ۲ یا ۳ ورق آلومینیوم در ساخت آن به کار رفته شده است دارای مواد پلی اتیلن و مواد معدنی ضد آتش هستند.
پوشش ضد حریق بر روی پنل های آن نصب شده است و جز مهمترین ویژگیهای پنل کامپوزیت است(ولی باز به راحتی در مواجه با اتش میسوزد) که بسیاری از افراد به دلیل علاقه زیادی که به کامپوزیت دارند از آن استفاده می کنند.
مشخصات فنی ورق های آلمینیوم کامپوزیت
مشخصات فنی ورق آلومینیوم بسیار زیاد است به مواردی از آن اشاره میکنیم:
- خاصیت آکوستیک دارد
- شکل پذیری آن راحت است.
- تنوع رنگ در ان فراوان است.
- در برابر آتش بسیار مقاوم و ضد زلزله می باشد.
- این ورق ها قابل آب بندی است.
- باعث تمیز ماندن ساختمان میشود و نیازی به شستشوی مکرر نیست.
- به راحتی تعویض می گردد
- اگر هر کدام از این نماها خراب شود به راحتی تعویض می گردد.
انواع کامپوزیت
پنل های کامپوزیت معمولاً از چندین لایه مختلف ساخته شده است. این پنل ها در مقابل براق شدن بسیار مقاوم و بادوام هستند. همچنین در شهرهای گرم و خشک و سرد و خشک توصیه میگردد در شهرهایی مثل اصفهان اردبیل ارومیه تبریز کردستان لرستان یزد و غیر از این نما استفاده می گردد.
کامپوزیت پانل نانو یکی دیگر از انواع کامپوزیت هایی است که ضد زنگ است و دوام و بقای خود را حفظ میکند آلومینیوم کامپوزیت پانل ضد باکتریال است. از به وجود آمدن کپک جلوگیری می کند در برابر آتش بسیار مقاوم هستند و برخی از این پانل ها طرح چوب هستند.
ویژگی های ورق آلمینیوم کامپوزیت
ویژگی ورق های آلومینیوم کامپوزیت بسیار زیاد است. نسبت به تغییرات آب و هوایی شکل خود را حفظ می کند در مناطق گرمسیری از نوع ورق الومینیوم مرطوب آن استفاده میشود. همچنین از لایه فشرده پلی اتیلن همراه آلومینیوم ساخته شده است.
باعث صرفه جویی در وقت و انرژی می شود. همچنین سطح صاف آلومینیومی در مقابل اشعه خورشید مقاوم است. رنگ های مختلفی وجود دارد و در برابر اشعه آفتاب معمولاً ۱۵ تا ۲۰ سال دوام دارد.
مزيت های سيستم آلومينيوم کامپوزيت پانل
مزیت های سیستم کانال آلومینیوم کامپوزیت بسیار زیاد است از جمله زیبایی و درخشندگی بسیار بالایی دارد از نما نگهداری میکند به راحتی عایق صوتی و حرارتی را تولید میکند تنوع رنگ نامحدودی دارد عمر طولانی در برابر اشعه های مختلف دارد تنوع رنگ بسیار بالایی دارد.
همچنین در طرح های بسیار پیچیده از آن استفاده می شود در انواع از این کار استفاده می شود نسبت به آن بسیار راحت است. استحکام بالایی دارد در برابر لرزش ها مقاوم است.
همچنین عایق در برابر صداهای باد و باران عمل میکند بسیار مقرون به صرفه است. سبب کاهش هزینه ها می شود در ابعاد مختلف وجود دارد.
مواردی کاربردی پنل آلومينيوم کامپوزيت
موارد کاربرد پنل الومینیوم بسیار زیاد است معمولاً در نماهای خارجی ساختمان ها، بازسازی نمای قدیمی دادگاه ها زندان ها، نمای داخلی انواع پمپ بنزین ها انواع فروشگاه ها غرفه های نمایشگاهی تابلوهای فرش پوشش سقف شیروانی و غیره از آن استفاده می شود.
انواع ورق کامپوزیت نما
تنوع زیادی دارد و قابل بررسی هستند یکی از انواع ورق کامپوزیت بر اساس ضخامت است که از دو لایه تشکیل شده است یک لایه هسته مرکزی یا پلی اتیلنی است همچنین قطر آنها از ۱۸ تا ۶۰ میکرون است.
قطر آنها معمولاً ۵ میلیمتر است که ضخامت آن بسیار مختلف و هرچه ضخامت آنها بیشتر می شود مرکز پنل نازک تر می شود. ورق کامپوزیت با رنگ پلی استر این روش کسب بهترین روشهای لایه های آلومینیومی است و قابلیت بسیار اسیدی و قلیایی دارد آسیب پذیر نیست با رنگهای ثابت و نانو و شاین موجود است.
کامپوزیت طرح سنگ یکی از انواع ورق های رایج با خصوصیات منحصر به فرد است در رنگ های مختلفی وجود دارد که مواد غیر عالی هستند و در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید بسیار مقاوم هستند.
نصب نما کامپوزیتی
نصب نما های کامپوزیتی روش های مختلفی دارد و معمولاً در ساختمانهای تجاری و فروشگاه ها پالایشگاه فرودگاه پمپ بنزین ها و غیره انجام می گیرد. همچنین ضدزلزله است عایق بسیار بالایی دارد و نصب آن بسیار راحت است.
نسبت به انواع ان روش های مختلفی دارد بسیار استاندارد است نکات مختلفی را باید در هنگام کامپوزیت در نظر گرفت.
مثلاً باید به بازسازی نمای زیر این ساختمان پرداخته و همچنین نحوه فلزی اتصال آنها را انجام داد. کامپوزیت ها معمولاً از جنس فلزی و آلومینیومی با یکدیگر مختلف هستند به روش ثابت روش ریلی و روش فیکس ریلینگ نصب می گردد.
روش اجرای ورق کامپوزیت با سیستم فیکس به این صورت است که باعث فرم دهی نما به ساختمان می گردد. بر اساس نقشه های اولیه نصب می گردد. تعداد پایین پانل ها را نشان می دهد همچنین زیرساز آنها ۴۰ در ۴۰ میلی متر است و همچنین ابزار آلات خاصی آن را برش می دهند.
مزایای این پنل می توان به سرعت نصب بسیار بالا قیمت ارزان کامپوزیت امکان اجرای آن امکان تعویض آنها اشاره کرد. روش آب بندی نمای کامپوزیت بسیار مختلف است یکی از آنها روش تسمه ای است که با استفاده از چسب پلی اورتان انجام می گیرد روش درست گره که با استفاده از دستگیری چسب ها را به هم می چسباند روش بعدی روش چسب فوم است که چسب ها با استفاده از چسب آنها را با هم نصب می کنند.
این پنل ها برخلاف چوب های واقعی ضد فرسایش هستند که خاصیت ضد پوسیدگی دارد در برابر حشرات مقاوم است همچنین مواد خیلی عالی در ساخت آن به کار رفته است. از لحاظ قیمت بسیار ارزان است نمای کامپوزیت بسیار با دوام است و پنل های کامپوزیت دارای زیبایی مختلف هستند دارای بیمه نامه هستند مراحل نصب بسیار راحتی دارند و آب ی شده هستند.
معایب نمای کامپوزیت
نقاط ضعف نمای کامپوزیتی نسبت به مزایای آن بسیار کم است در این متن شما را با چند مورد از ضعف های نمای کامپوزیت آشنا می کنیم.
از نظر اقتصادی اصلا به صرفه نیست. اجزایی که در آن به کار می رود از جنس ورق های آلومینیوم هستند که در لایه های میانی آن ها بین آن ها از مواد پلی اتیلنی ساخته شده است به همین دلیل قیمت نصب و راه اندازی آن ها بسیار گران است و برای افراد مقرون به صرفه نیست.
نمای آنها نسبت به ضخامت ورق ها بسیار کم می باشد. نمای کامپوزیت در برابر شرایط جوی بسیار نامطلوب است و در مقابل باد و طوفان شکل اولیه خود را از دست می دهد و بعد از گذشت زمان کوتاهی دچار تغییر شکل و اشکالاتی در شکل ظاهری می شود به همین دلیل کامپوزیتی از دوام و استقامت زیادی برخوردار نیست.
تحریک پذیری یکی دیگر از معایب این محصولات است. تحریک پذیری نمای کامپوزیت بسیار بالا است و در مقابل شرایط آب و هوایی بسیار زود تغییر شکل می دهد. این که ذرات معلقی که در هوا وجود دارد را به راحتی به خود جذب می کند مقرون به صرفه نیست و شیوه رنگ آمیزی آن در ایران به صورت دقیق استفاده نمی شود.
نما های کامپوزیتی دارای مزایایی هستند که به دلیل اینکه مزایای ان ها از معایب آن بیشتر است افراد زیادی تمایل به استفاده از آن هستند که از جمله مزایای این سبک می توان به سبک بودن و سهولت در زمان اجرا و نصب و همچنین مقاومت در برابر حرارت و آتش سوزی عملکرد غیر وابسته در هنگام زلزله امکان آب بندی نما سرعت اجرا اشاره کرد.
همین عوامل از مزایای این محصول به حساب می آید که افراد زیادی تمایل به استفاده از آن دارند این محصول مدل های مختلفی دارد و در بالا معایب آن را برایتان بازگو کردیم.
روش های آب بندی نمای کامپوزیت
روش آب بندی نمای کامپوزیت بسیار مختلف است و معمولاً به سه روش صورت میگیرد در روش تسمه ای که از جنس ورق قلع اندود در بین شیارها قرار میگیرد و با چسب پلی اورتان تثبیت میشود.
روش درز گیری که با استفاده از درزگیری در بین کامپوزیت ها صورت می گیرد و با استفاده از چسب سیلیکونی چسبیده می شود. چسب سیلیکونی در شیارها قرار میگیرد و از طریق فوم تزریق می گردد. کامپوزیت ها معمولاً با توجه به نوعی که دارند آب بندی می شود.
در واقع با استفاده از روش آب بندی باعث محکم سازی ورق های کامپوزیت می گردد ورق های کامپوزیت مدل های فراوانی دارد و شما به راحتی می توانید با توجه به نیازتان و همچنین نمای ساختمان و اندازه ساختمان از آن تهیه کنید معمولا افرادی که در مناطق خشک زندگی می کنند و از ورق های کامپوزیت طرح چوب استفاده می کنند.
زیرا در برابر نور آفتاب بسیار مقاوم هستند و قابلیت کشسانی بسیار بالایی دارد همچنین باعث زیبایی می شود شما با استفاده از این نما زیبایی را به ساختمان تان هدیه می دهید و باعث می شود ارزش ساختمان شما چندین برابر شود. ولی لذت چند برابر را با نما سبک و فوق سبک تجربه کنید در عین زیبایی، از امنیتش خیالتان راحت میشود.
برای اطلاعات بیشتر راجب به نمای ساختمان میتوانید از طریق شماره های درج شده در برگه تماس با ما با بهینا نما در ارتباط باشید.
———————————————————–
راه های ارتباطی با شرکت بهینا نما
پیج اینستاگرام شرکت بهینا نما
کانال آپارات شرکت بهینا نما
کانال نماشا شرکت بهینا نما
———————————————————–
آیا نمای کامپوزیت برای نمای ساختمان مناسب است؟
در جواب این سوال میگوییم خیر چون نمای بسیار بی کیفیتی در مقایسه با نما های پلی استایرن بوده و هیچ استقامتی در مقابل اتش سوزی ندارد و خیلی راحت میسوزد و باعث اتش گرفتن قسمت های دیگر ساختمان میشود.
چرا نمای پلی استایرن بهتر از نمای سبک کامپوزیت میباشد؟
نمای پلی استایرن به عنوان نمای ساختمان درجه 1 واقعا حرف اول را در صنعت نمای ساختمان میزند و نمیتوان هیچ نمای ساختمان دیگری را با نمای پلی استایرن مقایسه کرد.
One thought on “نمای کامپوزیت”
واقعا انتخاب بین نمای ساختمان و سبک و حتی فوق سبک راحته ولی نمای کامپوزیت خیلی ریسک ها داره موقع استفاده ازش