نمای ساختمان

نمای ساختمان چیست

فهرست مطالب

در صنعت ساختمان‌سازی به قسمت بیرونی یک ساختمان نمای ساختمان گفته می‌شود. نمای ساختمان درواقع بخش جدایی نپذیر طراحی کلی یک ساختمان محسوب می‌شود. به‌گونه‌ای که طراحان با به‌وجودآوردن نمای ساختمان، در واقع شخصیت یک ساختمان را رقم می‌زنند و به‌این‌ترتیب می‌توانند هنر و استعداد خود را با جان بخشیدن به یک ساختمان به نمایش بگذارد.

نماها می‌توانند اشکال و اندازه‌های مختلفی داشته باشند. اگرچه اغلب ساختمان‌های قدیمی‌تر و معتبر نماهای خاص دارند، اما هر ساختمانی می‌تواند نمای قابل تشخیصی ایجاد کند. می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی ساختمان، نمای آن است؛ چراکه چارچوب سایر اجزای ساختمان را تعیین می‌کند.

شرکت بهینا نما قصد دارد در این مقاله ارزش نمای ساختمان و طراحی خارجی آن را برای شما بازگو کند. یک طراحی نمای ساده و درعین‌حال زیبا می‌تواند به طور ناگهانی شخصیت یک ساختمان و نحوه درک آن را تغییر دهد و این همان چیزی است که شرکت بهینا نما به طور خستگی‌ناپذیر روی آن کار می‌کند.

نمای ساختمان چیست؟

کلمه نما در اصل از کلمه ایتالیایی facciata گرفته شده و به معنای بیرون یا تمام وجوه خارجی یک ساختمان به کار می‌رود. این اصطلاح اغلب برای اشاره به نمای اصلی یا جلوی یک خانه استفاده می‌شود.

در باب اهمیت نما می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین عناصر ساختمان بعد از سقف، نمای آن است. نمای ساختمان به‌عنوان اولین مانع در برابر عوامل جوی خارجی مانند باران، برف، باد، یخ‌بندان، آفتاب و…  که می‌توانند به‌سلامت سازه آسیب برسانند، عمل می‌کند. به همین دلیل انتخاب یک نمای ساختمانی که از این خطرات محافظت کرده و درعین‌حال به دستیابی به مصرف انرژی کمتر، کاهش هزینه‌های نگهداری و بهبود آسایش ساکنان کمک کند، بسیار مهم است. نمای بیرونی یک لایه محافظ برای ساختمان است که نه‌تنها از آن در برابر عوامل مختلف محافظت می‌کند، بلکه نقش بسیار مهمی در زیبایی آن دارد.

اولین چیزی که در یک ساختمان توجه شما را به خود جلب می‌کند ظاهر آن است. نما، درواقع پوسته ساختمان است و نقشه به سزایی در زیبایی و جذابیت آن دارد. معماران و سازندگان در هنگام طراحی نما باتوجه‌به شرایط آب‌وهوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجه نوع مصالح را انتخاب می‌کنند.

نمای ساختمان مسکونی، منظر شهری را شکل می‌دهد؛ بنابراین بهتر است نماهای مختلف با یکدیگر هماهنگ باشد. نکته دیگری که هنگام نمای ساختمان باید به آن توجه شود، هماهنگی درب ورودی ساختمان با نمای ساختمان است.

تماس با مجموعه بهینا نما

یکی از بهترین تولبد کننده های نمای ساختمان در ایران و خاورمیانه و سالها تجربه در این زمینه

نمای نئوکلاسیک

نمای کلاسیک

نئوکلاسیک در لغت به معنای سبک جدید است و نمای نئوکلاسیک یک پوسته بسیار زیبا برای ساختمان‌های نوین امروزی است و قدمت آن به نیمه دوم قرن هجدهم میلادی بر می‌گردد. این نوع نما الهام گرفته از ترکیب معماری روم باستان و یونان بوده و  ویژگی‌های خاص خود را دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

این نما در مقایسه با نمای تمام کلاسیک بسیار ساده‌تر بوده در واقع در قرن هجدهم و در واکنش به باروک خلق شد.

این نوع نمای ساختمان برای اولین‌بار در ایران توسط ناصرالدین‌شاه استفاده شد و مورد استقبال قرار گرفت. در حقیقت ناصرالدین‌شاه در قرن نوزدهم به دلیل سفرهای مکرر به اروپا با این نما آشنا شد و آن را وارد ایران کرد. این سبک در همان اوایل ظهورش با استفاده از سنگ‌های مرمر مورد استقبال افراد بسیار زیادی قرار گرفت.

ویژگی‌های نمای نئوکلاسیک

نمای نئوکلاسیک

این نما به جهت برآورده‌کردن نماهای معاصر و مدرن امروزه استفاده می‌شود. در نماهای نئوکلاسیک برجسته‌کاری و قاب کاری بسیار مطرح است. به عبارتی در این نوع طراحی از حاشیه‌های زینتی و برجسته و درون حاشیه‌های زینتی قاب‌های خاصی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که قرارگرفتن این برجسته‌کاری و المان‌ها در داخل حاشیه‌ها نمای فوق‌العاده زیبایی را به وجود می‌آورد.

یکی دیگر از ویژگی‌های این سبک این است که المان‌های آن به‌صورت مستقل و جداگانه کار شده و با طرح‌ها و المان‌های دیگر ادغام نمی‌شوند. به‌طوری‌که می‌توان گفت هر یک از این برجستگی‌ها به‌صورت جداگانه تکمیل می‌شوند.

یکی دیگر از ویژگی‌های قابل‌توجه سبک نئوکلاسیک این است که در آن هیچ‌گونه برج بلند و گنبد شکلی استفاده نمی‌شود. در این سبک به‌راحتی می‌توان نشانه‌هایی چون سقف‌های مسطح و افقی را مشاهده کرد. درواقع می‌توان گفت نمای نئوکلاسیک نزدیک به نمای معبد است.

در نمای نئوکلاسیک معماران و طراحان از اضافه‌کردن تزیینات و جزئیات به طور قابل‌توجه جلوگیری می‌کنند. در واقع این نوع نما بسیار ساده طراحی شده و دلیل محبوبیت آن هم سادگی و طبیعی بودن است.

 لازم به ذکر است که برای طراحی داخلی ساختمان‌هایی که این نما را دارند بیشتر از ستون‌های موازی و قرینه استفاده شده و در حیاط و یا باغ‌های آن شکل‌ها و الگوهای هندسی منظم به کار گرفته شده است.

در این سبک برای اینکه همه چیز به زیبایی هرچه‌تمام‌تر نشان داده شود، نظم و ترتیب در آن به کار گرفته می‌شود و نحوه قرارگرفتن درها و پنجره‌ها در این نما به‌گونه‌ای است که کاملاً با یکدیگر سازگاری و همخوانی دارند. این هم‌خوانی باعث می‌شود فضای بی‌نظیر و زیبا در نمای ساختمان ایجاد شود. 

از دیگر ویژگی‌های این نما منظم بودن ظاهر آن است وجود سردرهای شیک و بزرگ از نشانه‌های دیگر سبک نئوکلاسیک به‌حساب می‌آید. یکی از ویژگی‌های خاص سبک نئوکلاسیک تقارن است که ثبات سکون و آرامش را به بیننده القا می‌کند. در نمای نئوکلاسیک معمولاً از ستون‌های مستقل و بلند استفاده می‌شود که دارای ارتفاع برابری هستند.

در بیشتر موارد برای خلق به فضای بی‌نظیر و زیبا از رنگ‌های روشن در آن استفاده می‌شود ابعاد بزرگ ساختمان‌ها خط‌های زیبا و مرتب داشتن نقاط کانونی و جزئیاتی به سبک یونان از دیگر ویژگی‌های خاص این نوع نما به‌حساب می‌آید. علاوه بر این‌ها در سبک نئوکلاسیک از مصالح ساختمانی سنتی مثل چوب، سنگ و آجر استفاده می‌شود.

انواع نمای ساختمان

نمای ساختمان به‌طورکلی پوسته هر ساختمان است و نقش مؤثری در زیبایی و جذابیت آن ایفا می‌کند. همان‌طور که پیش‌ازاین گفته شد، در طراحی نما، سازندگان و معماران باتوجه‌به شرایط آب‌وهوایی و موقعیت جغرافیایی و همچنین تعداد طبقات و سلیقه فرد و بودجه موردنظر مصالح را انتخاب می‌کنند. براین‌اساس نمای ساختمان انواع مختلفی دارد. در این مقاله قصد داریم دررابطه‌با انواع نمای ساختمانی با شما صحبت کنیم.

نمای آجری

نمای اجری از جمله نماهایی است که از دیرباز تا به امروز مورد استقبال فراوانی بوده است. آجرهای نما انواع مختلفی دارند و به همین دلیل طراحی نمای آجری بسیار متنوع است. معمار با توجه به سلیقه خود می ‌تواند این آجرها را به زیبایی کنار هم بچیند و نمای ساختمان را شکل دهد. آجر نمای ساختمان به صورت دکوراتیو و ساده قابل طراحی هستند و در هر دو شکل جلوه‌ای بسیار زیبا به ساختمان می ‌بخشند. از جمله انواع نمای آجر را می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آجر نمای نسوز
  • آجر نما طرح چوب
  • آجر دکوراسیون داخلی در نمای سفید
  • آجر کارتونی
  • آجر نما قرمز
  • آجر دکوراتیو
  • آجر کف فرش
  • آجر نما زرد
  • آجر رستیک
  • شاموتی
  • انگلیسی
  • پلاک
  • قذافی

نکته قابل‌توجه این است که امکان رنگ‌کردن آجرنما وجود ندارد، ولی در برخی از شهرها باتوجه‌به بافت شهری از آجرهای رنگی به رنگ کرم و بژ استفاده می‌کنند.

نمای کامپوزیتی

نمای کامپوزیتی یکی دیگر از انواع نمای ساختمان است. پایه و اساس طراحی نمای ساختمان کامپوزیت استفاده از ورق‌هایی از جنس آلومینیوم است. از مزایای کامپوزیت می‌توان به وزن سبک، تنوع رنگی بالا، مقاومت حرارتی، رطوبتی و صوتی و قابلیت شستشو اشاره کرد. بر اساس ضوابط استفاده از نمای آلومینیومی و کامپوزیت در ۲۰ درصد سطح کلی نمای ساختمان مشرف به معابر مجاز است.

در حال حاضر نماسازی ساختمان‌های مدرن با این ورق‌های کامپوزیت امکان پذیر است، اما لازم است بگوییم که قیمت بالا یکی از معایب نمای کامپوزیت به حساب می‌ آید.

از جمله این نماها که زیبایی بی‌نظیری به نما و ساختمان می‌دهد می‌توان به نمای کامپوزیت لانه‌زنبوری هم اشاره کرد.

نمای سیمانی

نمای سیمانی از نماهایی است که قیمت آن از انواع دیگر ارزان‌تر است. سرعت اجرای این نما بالا  بوده و در کم‌ترین زمان انجام می‌شود. شستشوی این نوع نما آسان است و علاوه بر این، نمای سیمانی در برابر آتش‌سوزی مقاومت بالایی دارد و در صورت بروز آتش‌سوزی از انتشار آن جلوگیری می‌کند.

در اجرای نمای سیمانی می‌توان از سیمان‌های سفید و رنگی استفاده کرد که هرکدام زیبایی خاص خود را دارند. از جمله معایب استفاده از نماهای سیمانی می‌توان به ترک‌خوردگی و شکستگی در آن اشاره کرد. همچنین نمای سیمانی گردوخاک را به‌سرعت به خود جذب می‌کند.

نمای سنگی

نمای سنگی جزو نماهای لوکس به‌حساب می‌‌آید و جذابیت و زیبایی خود را در طول زمان حفظ کرده است. این نوع نما با استفاده از انواع سنگ‌های ساختمانی قابل‌اجراست. قیمت سنگ نما در مقایسه با دیگر انواع نمای ساختمان کمی بالاتر است.

نمای رومی یکی از نماهای سنگی است که زیبایی حیرت انگیزی به ساختمان می بخشد. در نمای سنگ رومی از سنگ مرمر تراورتن گرانیت استفاده می شود. این سنگ‌ها ماندگاری بالایی داشته و در برابر عوامل محیطی مثل باد بر باران نور خورشید گرد و غبار مقاوم هستند.

نمای شیشه‌ ای

نمای شیشه‌ای ساختمان جزو پرطرفدارترین نماهای ساختمانی است که بیشتر در ساختمان‌های اداری و تجاری به چشم می‌خورد. این نوع از نما که به نوع شیشه ای کرتین وال معروف است نقش به سزایی در تامین نور فضای داخلی بر عهده دارد. نمای شیشه به دلیل بازتاب نور جذابیت بالایی به ساختمان می بخشد و علاوه بر این استفاده از نمای شیشه ای  نور و گرمای لازم را به دلیل عبور نور برای ساختمان تامین می کند.

در اجرای این نماها از شیشه‌های سکوریت و یا شیشه‌های رفلکس استفاده می‌کنند. ضوابط اجرا در شهرهای مختلف بر اساس بافت شهر متفاوت است.

نمای بایرامیکس

نمای بایرامیکس جزو نماهای دکوراتیو بوده و به‌صورت ملات و متشکل از سنگ‌دانه‌ها و رنگ رزین و افزودنی‌های دیگر ساخته می‌شود. از نکات مثبت نمای بایرامیکس می‌توان به تنوع رنگ بالا، پوشش یکنواخت و قابلیت شستشو با آب اشاره کرد. این نما برای سطوح فلزی، سیمانی، چوبی و آجری قابل اجراست، اما به دلیل مقاومت پایین آن در برابر عوامل مختلف در مدت کوتاهی زیبایی خود را از دست خواهد داد.

نمای چوبی

زیباترین نمای ساختمان نمای چوبی است. امروزه و در ساخت خانه‌های مدرن این نوع نما اجرا می‌شود. ترکیب چوب با دیگر متریال مثل فلز و شیشه زیبایی آن را چندین برابر می‌کند و جلوه‌ای خاص به آن می‌بخشد. چوب ترموود نوعی از چوب است که وزن سبکی داشته و مقاومت بسیار بالایی دارد. از ویژگی‌های این چوب می‌توان به مقاومت بالا در برابر ضربه و صوت اشاره کرد. این چوب با قابلیت شکل‌پذیری، برش‌کاری و تجدیدپذیری یکی از گزینه‌های مناسب برای نمای چوبی است.

چوب‌های فراوری شده بهترین گزینه برای نمای چوبی به‌حساب می‌آیند. این چوب‌ها در برابر نفوذ حشرات و رطوبت مقاوم بوده و طول عمر بالایی دارند. می‌توان گفت یکی از زیباترین و مقاوم‌ترین نماها به‌حساب می‌آیند. البته باید توجه کرد که از نمای چوبی در هر شهری نمی‌توان استفاده کرد.

نمای اتیکس

این نما از یک جزء اصلاح‌کننده عایق پوشش تشکیل می‌شود. مواد و مصالحی که برای این نما استفاده می‌شوند شامل فوم پلی استایرن منبسط شده و پشم معدنی است. وجود این نماها میزان قابل‌توجهی سرما و گرما را حفظ می‌کند.

نمای سرامیکی

امروزه نمای سرامیکی یکی از انواع نماهای پرطرف‌دار در طراحی ساختمان تبدیل شده است. به‌طورکلی نمای سرامیک با دو روش نصب خشک و مهار شده و یا نصب و طرح چسبانده شده امکان‌پذیر است.

استفاده از نمای سرامیکی مزایای بسیار زیادی دارد از جمله اینکه در برابر یخ‌زدگی مقاوم است و می‌تواند عایق خوبی در برابر حریق و رطوبت باشد. همچنین نمای سرامیک از طرح و رنگ‌های متفاوت و متنوعی برخوردار است و قیمت آن به‌مراتب مناسب‌تر است.

نمای مینرال

نمای مینرال از ترکیب سنگ‌های گرانیت معدنی سنگ سفید و به همراه پلی استر ساخته می‌شود. از مزایای استفاده از این نما مقاومت در برابر آتش‌سوزی، مقرون‌به‌صرفه بودن و سرعت بالای اجراست. علاوه بر این‌ها، این نوع نما تنوع بسیار بالایی داشته و با محیط سازگار می‌شود. از بزرگ‌ترین معایب نمای مینرال عدم مقاومت در برابر رطوبت است؛ به همین خاطر به‌مرورزمان دچار آسیب‌دیدگی و پوسیدگی خواهد شد.

نمای رومی

نمای رومی در دسته سنگ های کلاسیک قرار می‌گیرد با استفاده از سنگ های تراورتن مرمریت گرانیت اجرا می‌شود که از ویژگی های این سبک ها قوس ها و ستون های تزئینی است.

نمای کنیتکس

این نما نوعی رنگ است که در ترکیب آن از الیاف مصنوعی اکسید تیتان استفاده شده است. این نما خاصیت ضد آب داشته و ازاین‌رو برای استفاده در نمای بیرونی گزینه بسیار مناسبی است.

نانو نما

نانو نما پوششی نامرئی است که می‌تواند به حفظ سطوح کمک کند. با استفاده از این نوع نما می‌توان  ساختمان را در برابر رطوبت و خسارت‌های ناشی از آن ایمن ساخت؛ بنابراین استفاده از پوشش‌های نانو باعث افزایش طول عمر ساختمان می‌شود.

اهمیت نمای ساختمان در طراحی ساختمان

ویژگیهای نمای ساختمان

نمای ساختمان مهم است؛ زیرا فرصتی برای تأکید بر طراحی است. بسیاری از ساختمان‌ها به طرح‌های استانداردی رضایت می‌دهند که مقررات ساختاری را رعایت می‌کنند، اما فاقد هر نوع خاصیت و زیبایی هستند. بر همین اساس تأثیر مخربی بر زیبایی شهر دارد. علاوه بر زیبایی‌شناسی، نمای ساختمان نقش مهمی در بهره‌وری انرژی و همچنین ارتباط طراحی بیرونی ساختمان با طراحی داخلی دارد.

با نوآوری‌های جدید در مواد، ایده‌ها و طراحی، نمای ساختمان می‌تواند فرصت‌های زیادی را برای ساختمان‌ها ایجاد کند.

به جز این‌ها، نمای ساختمان تأثیر زیادی بر جریان هوا و نور در ساختمان و همچنین نحوه مقابله آن با شرایط محیطی خواهد داشت.

نمای ساختمان، پوششی برای زیبایی

بازسازی نما

درواقع نما مانند سقف به ساختمان شکل و روح می‌بخشد و مهم‌ترین قسمت یک ساختمان است. همچنین نحوه ساخت نمای ساختمان بر روند ساخت سایر اجزای ساختمان هم تأثیر می‌گذارد.

در گذشته از نمای ساختمان بیشتر به عنوان حفاظ ساختمان استفاده می‌شد، اما به مرور زمان در طراحی ساختمان و زیبایی آن هم تاثیر گذار شد. رفته رفته به این نکته نیز اشاره شد که طراحی نمای ساختمان نسبت به ساخت بدنه ساختمان گام مهم‌تری است.

نقش نمای ساختمان در طراحی ساختمان

قابل‌ذکر است که امروزه نمای ساختمان کارکردهای زیبایی و حفاظتی بیشتری از ساختمان دارد. درواقع نما باید باتوجه‌به کاربری ساختمان یا حتی بافت منطقه‌ای که می‌خواهیم ساختمان خود را در آن بسازیم ساخته شود.

نمی‌توانیم نمایی را که برای سازه‌های مسکونی در نظر می‌گیریم در ساختمان‌های اداری یا ساخت ساختمان با نمای سنگی در محوطه‌ای با سازه‌هایی با نماهای آجری اجرا کنیم؛ زیرا شکل غیرعادی به محوطه می‌دهد.

تا پایان قرن نوزدهم در ایران خانه‌های مسکونی فقط از حیاط مرکزی برای ارتباط استفاده می‌کردند. از اواخر قرن نوزدهم، نگرش معماران نسبت به خانه‌های مسکونی تغییر کرد و ساختمان‌های عجیب‌وغریبی در پیاده‌روهای خیابان‌های تازه‌ساخت، به پیروی از مدل اروپایی ساخته شد. در دهه‌های 40 و 50 نمای جنوبی خانه‌ها شفاف می‌شد و شیشه‌های رنگی تمام نمای پاسیو را می‌پوشاند، اما در سال‌های اخیر به دلیل مسائل اقلیمی و کهنگی، پنجره‌ها دوباره کوچک شده و به تعادل نسبی نزدیک می‌شوند.

تمامی مطالب بالا نشان‌دهنده ارزش نمای ساختمان در طراحی یک ساختمان است.

هزینه طراحی نمای ساختمان چقدر میباشد؟

هزینه طراحی نمای ساختمان بستگی به خیلی مورد ها داره که کم نیست.

ما انواع نماها داریم که باز هزینه طراجی انها نیز با هم متفاوت است بهترین راهکار برای ددستیابی به هزینه طراحی دقیق اینه که با کارشناسان ما تماس بگیرید و تمام سوالات در این زمینه را با انها درمیان بگدارید.

ایا میتوان نمای ساختمان را بازسازی کرد؟

بهینا نما یکی از خدماتی که ارائه میده بازسازی نمای ساختمان و بازسازی نمای فرسوده است که شما میتوانید در بخش بازسازی نمای ساختمان در رابطه با بازازی نمای ساختمان خود مطالعه کنید و از تمامی قانون های ان مطلع شوید.

از نمای ساختمان بهینا نما میتوان در مناطق مرطوب استفاده کرد؟

نمای ساختمان بهینا نما را میتوان در همه مناطق ایران استفاده کرد و این نوع نما در شمال ایران و هم در جنوب ایران طرفداران بسیاری دارد و خیلی هم استفاده میشود.

سوالات نمای ساختمان
نمونه کارها نمای ساختمان بهینا نما

مای عایق ویلا در آبسرد

زمان اجرا: آذر ماه 1400

مکان پروژه: آبسرد تهران

مدت نصب: دو روز کاری

اجرای نمای ویلا، با استفاده از ابزارهای بهینا نما انجام گردید.

جنس این متریال از فوم پلی استایرن با روکش بتن پلیمری به ضخامت 4 میل می باشد.

محصولات بهینا نما با توجه به جنس و روکش آنها مقاومت بالایی در برابر اشعه uvخورشید دارند.

پروژه نمای ساختمان ویلایی آبسرد
پروژه نمای ساختمان آبسرد

عایق مناسبی برای رطوبت و صوت و حرارت می باشند.

به همین دلایل 80% از اتلاف انرژی در ساختمان جلوگیری میکنند.

اگر ساختمان مسکونی و ویلایی در منطقه سردسیر دارید حتما از متریال بهینا نما استفاده کنید.

کد ابزار نمای عایق ویلا در آبسرد:

سطح صاف:PL_002
ستون:CN_003
سر ستون:CH_004
قاب پنجره :WT_004 , WT_003
کله گاوی: SN WT_004

نمای پیش ساخته برج های دوقلو در تهران

زمان اجرا:بهمن ماه 1400

مکان پروژه: تهران پونک

مدت نصب: 1 ماه کاری

اجرای نمای برج های دوقلو در پونک تهران با استفاده از محصولات بهینا نما انجام گردید.

این پروژه در سال 1376 ساخته و به دلایلی نما نشده بود.

جنس دیوارهای آن از آجر فشاری می باشد.

.بعد گذشت 24 سال تصمیم گرفتند نما را اجرا کنند.

به دلیل عمر ساختمان و دیوارهای سست باید از متریالی استفاده می شد که وزن زیادی به ساختمان وارد نشود.

پروژه نمای ساختمان پونک
پروژه نمای ساختمان پونک

بر اساس تصمیم کارشناسان از محصولات بهینا نما برای اجرای نمای ساختمان به دلیل سبک بودن و اجرای سریع استفاده گردید.

همچنینبا استفاده از سطح صاف 80% از اتلاف انرژی در ساختمان جلوگیری می شود.

محصولات بهینا نما از جنس فوم پلی استایرن با روکش بتن پلیمری به ضخامت 4 میلیمتر می باشد.

که به صورت پیش ساخته در کارخانه تولید می شود.

کد ابزار نمای پیش ساخته برج های دوقلو در تهران:

ستون:CN_001
سر ستون:CH_001
پا ستون:CF_001
تاج:TG_002 ,TG_006, TG_016
قاب دور پنجره:WT_006 ,WT_012

کاربرد نمای ساختمان به عنوان محافظ

اگرچه نما در طراحی ساختمان نقش‌های زیادی در ظاهر کنونی ساختمان ایفا می‌کند، اما هنوز کاربرد اصلی خود را از دست نداده است. یک نمای استاندارد باید بتواند در برابر بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان و باد و همچنین در برابر گرما و سرما عایق باشد.

معماری نمای ساختمان

معماری نما و دیوارهای پرده می‌تواند به دستیابی به چیزهای مختلف زیادی برای یک معمار کمک کند. شرکت بهینا نما از نمای سبک برای طراحی ساختمان‌ها استفاده می‌کند؛ زیرا نماهای سبک به دلیل ویژگی‌های زیست‌محیطی، هزینه، ویژگی‌های نصب و سهولت استفاده از آن، ماده‌ای مناسب برای طراحی نمای ساختمان است.

نمای سبک این امکان را به ما می‌دهد که نماهایی ایجاد کنیم که هم ارزش‌های ساختمانی را حفظ کند و هم زیبایی خیره‌کننده‌ای ایجاد نماید. با استفاده از نمای سبک می‌توان از نظر موقعیت مکانی، ساختمان را به سطح بالاتری ببریم.

نمای سبک به معمار اجازه می‌دهد جزئیات فوق‌العاده‌ای ایجاد کند که با مواد دیگر امکان‌پذیر نیست. این امر باعث می‌شود که یک ساختمان بسیار تمیز و مرتب و حرفه‌ای به نظر برسد.

برای طراحی و ساخت نما، هیچ قانون یا فرایندی وجود ندارد. این کاملاً به شما بستگی دارد و یک فرصت واقعی برای نمایش شخصیت در ساختمان است. نماها و دیوارهای پرده ویژگی‌هایی هستند که هم خانه‌ها و هم ساختمان‌های تجاری می‌توانند از آن استفاده کنند.

ویژگی نمای ساختمان

در ابتدا طراحان برای ساخت نمای ساختمان قبل از انتخاب نوع نمای موردنیاز به مسائل و مواردی باید توجه نمایند که در زیر شرح داده می‌شود. بر همین اساس برای صحبت از نماهای مناسب یا نامناسب، ابتدا باید به چند نکته توجه کنیم که عبارت‌اند از:

  1.  منطقه ساختمان

  2. چند طبق بودن ساختمان

  3. رنگ آمیزی ساختمان ها اطراف

  4. نمای ساختمان مدرن است، سنتی یا کلاسیک

  5. ترکیب ماده استفاده شدن در نمای ساختمان (اینکه آیا نمای ساختمان از یک ماده مانند تراورتن ساخته شده است یا از ترکیبی مانند آلومینیوم یا سنگ)

نمای سبک ساختمان

این یک نوع نما است که به ساختار مقاوم ساختمان می‌چسبد. نمای سبک‌وزن باید برای تحمل بارهایی که بر اجزای آن فشار وارد می‌کند طراحی شود.

دو نوع ساخت برای نماهای سبک وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • کرتین وال
  • نمای پانل

نمای سبک کرتین وال معمولاً به‌گونه‌ای است که در آن با یک دیوار پرده، نما به طور مداوم در اطراف چارچوب سازه عبور می‌کند، درحالی‌که طراحان با نمای پانل شده، چارچوب نما را قطع می‌کند.

برخی از مزایای خاص سیستم نما سبک، سهولت نصب و میزان نوری است که به داخل ساختمان می‌تابد.

در مقایسه با سایر انواع نما، نماهای سبک‌وزن عایق حرارت و صدا کمتری دارند و هزینه‌های نگهداری بالاتری در میان‌مدت و بلندمدت دارند، این نوع نما عمدتاً در ساختمان‌های اداری متوسط ​​و بلند نصب می‌شود.

بهینا نما

بهینا نما به عنوان بهترین تولید کننده نمای ساختمان سبک و فوق سبک جزو بهترین شرکت ها در ایران میباشد بهینا نما را میتوان به عنوان برترین تولید کننده نما های از جنس پلی استایرن دانست.

شرکت بهینا نما به دلیل محصوالت با کیفیت و متنوع، توانسته نظر کارفرمایان را به خود جلب نماید. تمامی کارفرمایان می توانند به راحتی محصوالت مورد نظر خود را با سلیقه خود از شرکت بهینا نما تهیه نمایند، شرکت بهینا نما به دلیل کادر مجرب در زمینه طراحی، تولید و اجرای نمای ساختمان، توانسته یکی از بهترین و برترین شرکت های ساختمانی شناخته شود.